LAVLI travel

Istanbul 4 dana/ 3 noći

Istanbul (nekada: Konstantinopolj ili Carigrad) se nalazi na ulazu u Bosforski moreuz, a njegovo istorijsko srce smešteno je oko prirodne luke poznate i kao Zlatni rog. Sa svojih 8.803.468 (11.372.613 sa periferijom) stanovnika, najveći je grad Turske i jedan od najvećih evropskih gradova. Sedište istoimene oblasti, dok je u delu grada poznatom kao Fanar sedište Vaseljenskog patrijarha. Istanbul je grad u kome se susreću mnoge civilizacije i čiji su tragovi vidljivi širom grada.

ISTANBUL

SIGURAN POLAZAK   -POPUNJEN POLAZAK

—————-

4 DANA/ 3 NOĆENJA SA DORUČKOM

 

Plan putovanja:

1. Dan.- Beograd

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u  11:10 h. Poletanje aviona  u 13:10 h br. leta JU 802G. Sletanje u Istanbul u 16:50 h po lokalnom vremenu ( vremenska razlika +1 sata u odnosu na Srbiju). Sleće se na novi aerodrom.  Po sletanju u Istanbul sledi odlazak na panoramsko razgledanje grada. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. Dan.- Istanbul

Doručak. Fakultativno odlazak na krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske patrijaršije uz pratnju vodiča. Nakon toga fakultativni obilazak – Vidikovac Pjer Loti (najlepši pogled na biser Istanbula ,, Zlatni Rog ,,), obilazak Eyupove džamije (jedna od najlepših u Istanbulu) i poseta turbeta Mehmed Paše Sokolovića, slobodno vreme. Fakultativni odlazak u akvarijum Florya, u sklopu kompleksa je i tržni centar. Noćenje.

3. Dan- Istanbul

Doručak.Fakultativno odlazak na Prinčevska ostrva (Buyukada) ili u Bursu – (obilazak Zelene Džamije, Zeleno turbe, vidikovac, turbe Osmana I (osnivača Islamskog carstva) i Orhana, Ulu Džamija, Koza Han, …), slobodno vreme za šoping i razgledanje grada. U poslepondevnim časovima polazak za Istanbul. Fakulatativno- odlazak na Tursko veče u restoranu Gar ili Tursko veče na brodu uz krstarenje Bosforom. Noćenje.

4. Dan. Istanbul-Beograd

Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni odlazak na upoznavanje i razgledanje AZIJSKOG I EVROPSKOG DELA: Gradskim prevozom, metroom (ispod Bosfora) do poznatog kvarta Kadikoy (Antički Halkedon), obilazak Jermenske crkve, Grčke pravoslavne crkve, zelene pijace, … slobodno vreme, povratak brodom na Evropsku stranu do kvarta Karakoy, pešačka tura preko Galata mosta i obilazak Egipatske pijace. Slobodno vreme. Povratak tramvajem do hotela. Slobodno vreme.Napuštanje hotela, polazak na aerodrom. Poletanje aviona iz Istanbula za Beograd  je u 16:35 h br. leta JU 803 (po lokalnom vremenu) . Dolazak u Beograd u 16:15 h.

Cena aranžmana: 409 evra
CENA ZA ONLINE REZERVACIJE: 399 evra


Mogući načini plaćanja
 :

1) 50% prilikom rezervacije ostatak 20 dana pre putovanja
2) 50% prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.12.2023.
3) platnim karticama (dina, visa, master i maestro)

Uslovi plaćanja:

U dinarskoj protivvrednosti na dan plaćanja po srednjem kursu NBS banke.

Aranžman obuhvata:

– avio prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd ( avio kompanijom Air Serbia )
– smeštaj hotelu GRAND ONS 3* , usluga na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak-švedski sto)
– transfer aerodrom – hotel – aerodrom
– smeštaj u 1/2, 1/2+1 sobama (svaka soba twc,tel,tv)
– troškovi organizacije putovanja
– panoramsko razgledanje grada
– čekiranog prtljaga do 23 kg. i ručnog prtljaga do 8 kg.
– sve takse, ukljucujuci i YQ taksu za gorivo

Aranžman ne obuhvata:

– medjunarodno osiguranje 1000,00 din
– doplatu za 1/1 (jednokrevetnu ) sobu- na upit
– individualne troškove

Fakultativni izleti u oranizaciji Lavli Travela:

* PANORAMA AZIJSKOG I EVROPSKOG DELA: Gradskim prevozom, metroom (ispod Bosfora) do poznatog kvarta Kadikoy (Antički Halkedon), obilazak Jermenske crkve, Grčke pravoslavne crkve, zelene pijace, … slobodno vreme, povratak brodom na Evropsku stranu do kvarta Karakoy, pešačka tura preko Galata mosta i obilazak Egipatske pijace. Slobodno vreme. Povratak tramvajem do hotela.- 20 evra (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča)
* ZIDINE CARIGRADA (BEOGRADSKA MAHALA, BEOGRADSKA KAPIJA, PJER LOTI VIDIKOVAC, crkva VLAHERNA (cena obuhvata prevoz, vožnju žičarom i lokalni vodič) – 20 evra
* KLASIKA- Sulejmanija (Džamija Sultana Sulejmana Veličanstvenog) + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata ( prvo dvorište) – 25 evra
* Bursa – (obilazak Zelene Džamije, Zeleno turbe, vidikovac, turbe Osmana I (osnivača Islamskog carstva) i Orhana, Ulu Džamija, Koza Han, …) – 40 evra (cena obuhvata prevoz, usluga lokalnog vodiča i obilazak znamenitosti)
* Vidikovac Pjer Loti (najlepši pogled na biser Istanbula ,, Zlatni Rog ,,), obilazak Eyupove džamije (jedna od najlepših u Istanbulu) i poseta turbeta Mehmed Paše Sokolovića, slobodno vreme. – 10 evra (cena obuhvata prevoz, kartu za vidikovac i usluge vodiča)
* Krstarenje Bosforom i Carigradska Patrijaršija  – 25 evra (cena obuhvata vožnju brodom i usluge vodiča)
* Obilazak Dolmabahče palate + Harem- 35 evra (cena obuhvata ulaznicu za palatu i usluge vodiča ).
* Pakr Minijatura20 evra (cena obuhvata ulaznicu za park i usluge vodiča )
* Prinčevska ostrva- 20 evra (cena obuhvata brodsku kartu i usluge vodiča )
* Tursko veče na brodu40 evra ( transfer, krstarenje Bosforom u trajanu oko 3 časa, večera, neograničeno piće ( domaće alkoholno i bezalkoholno) i zabavni program sa trbušnim plesačicama)
* Akvarijum Florya30 evra (cena obuhvata prevoz, ulaznicu i usluge vodiča)
* Safir kula-najveća zgrada u Evropi- 35evra (cena obuhvata prevoz, ulaznicu i usluge vodiča)
* Noćno krstarenje Bosforom– Obilazak Evropske i Aziske strane, u trajanju oko 1h i 45 min do 2 h uz šolju turskog čaja ili čašu vina, sa pogledom na poznate znamenitosti Istanbula( Dolmabahče palata, Ćiragan palata, Rumeli Hisari tvrdjava (najlepša u Evropi), prelepe vile(jalije) i još dosta toga…) koje se nalaze na obali Bosfora, naravno i prelepe Bosforske mostove. Osetite čar i lepote Bosfora noću20 evra (cena obuhvata prevoz, 1 piće i usluge vodiča)
* Taksim i Galata noću- Taksim, mondemsko mesto, glavna pešačka ulica grada Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti) je „žila kucavica“ ovog grada. Ovo je moderna ulica sa velikim brojem radnji svih svetskih brendova, ali i sa velikom ponudom restorana i kafića. Stari tramvaj prolazi kroz ulicu celom njenom dužinom do trga Taksim na vrhu brda. Istiklal takođe ima neke jedinstvene bočne ulice i male pasaže. Galata kula-(individualna poseta i ulaz) jedna je od najupadljivijih građevina orijentalnog grada na Bosforu i nalazi se u starom delu Istanbula, nekadašnjem Carigradu. Godišnje je posete milioni turista s obzirom na to da je poseta Istanbulu nezamisliva bez odlaska na ovaj toranj sa kog se pruža veličanstven pogled na grad. Potom se spuštamo do Galata mosta. Sa današnjim istorijskim centrom Istanbula, severna strana Zlatnog Roga povezana je Galata mostom, preko koga idu automobili, tramvaj i pešaci. Ispod mosta se nalazi veliki broj poznatih ribljih restorana i kafića sa pogledom na Bosfor i Zlatni rog. Slobodno individualno vreme za šetnju, opuštanje i uživanje. Prva beleška o mostu koji spaja dva dela grada je iz 6. veka, u vreme Cara Justinijana Velikog. Posle 1453. godine u vreme opsade Konstantinopolja, Turci grade pontonski most da bi trupe nesmetano mogle da prelaze zaliv. 10 evra (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča)
* Venezia Mega Outlet- 15 evra (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča) http://veneziamegaoutlet.com

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 20 putnika.

Napomena: U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.. Pasoš mora da važi minimum 151 dan, od dana ulaska. Za sve informacije proverite sa konzulatom Turske u Beogradu.

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…

OPIS I LOKACIJA HOTELA: Hotel  3* (Grand Ons, Grand Oral, Metro, Vatan Asur…) se nalazi u istorijskom delu grada ,Laleli, Aksaraj, Yenikapi… Sobe sa TWC, 1/2 i 1/2 + 1 . Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola.

VAŽNA NAPOMENA: Rok važenja putne isprave mora biti najmanje 151 dan, tj. 6 meseci od dana ulaska u Republiku Tursku.

Minimum za realizaciju programa je 25 putnika.

VAŽNE NAPOMENE – MOLIMO VAS DA IH PROČITATE

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni. ONLINE rezervacija se smatra ugovorom. Slanjem svojih podataka prihvatate Opste uslove putovanja agencije Lavli travel koje možete pogledati ovde

Sastavni deo ovog programa i cenovnika su Opšti uslovi Organizatora putovanja Lavli travel D.o.o. od 07.02.2023.

Licenca OTP 81/2021, kategorije A  od 10.09.2021.

Cenovnik br.2 od 10.10.2023.god.

 

ONLINE REZERVACIJA

Istanbul 4 dana/ 3 noći

Scroll to Top
Call Now Button